27.02.2011

Rochia perfecta de mireasa




Rochia de mireasa va fi rochia cu cea mai mare incarcatura sentimentala din viata ta; va fi cea mai fotografiata si, uneori, chiar cea mai scumpa. Alegerea rochiei ideale este dificila, de aceea este important sa tii cont de cativa pasi esentiali.

Cat chetui pe o rochie?

Hotaraste dinainte cam citi bani ai vrea sa cheltuiesti pe rochie. Astfel, vei sti daca o cumperi din magazin, o inchiriezi, o faci intr-un atelier, o comanzi printr-un distribuitor sau mergi in strainatate .
Poti alege si varianta second hand, unde gasesti modele vintage interesante, o poti imprumuta de la o prietena sau ruda sau cele "indraznete si descurcarete” pot incerca una dintre rochiile de mireasa din atelierele de costume ale teatrelor sau studiourilor de film .

Alba sau alta culoare?

Culoarea clasica a rochiei de mireasa este alba. Numai ca albul a capatat de-a lungul timpului si modelor nuante diferite de la alb rece (alb-albastrui, alb-gri), la alb cald (alb-crema, alb fildes sau ivoire, alb-rose)
De ceva vreme,  miresele aleg nuantele calde de alb pentru ca se potrivesc mai bine cu nuanta pielii (perfect pentru brunetele cu ochii inchisi la culoare, satenele cu ochii inchisi sau deschisi si blondele bronzate cu ochii deschisi la culoare).
Tot acum decidem si daca vrem sa avem o aparitie delicata si diafana  sau una spectaculoasa si dramatica, alegand o rochie care sa se evidentieze foarte tare pe pielea noastra (alb pur sau alb electric).

Rochie de printesa sau rochia care ti se potriveste?

Cand vine vorba de rochia de printesa, miresele isi comanda de obicei rochia la care au visat chiar daca nu sunt Elle Mac Pherson, nu mai au 25 de ani, 50 de kilograme si nici tonusul pielii nu le mai permite corset sau rochie scurta in fata si lunga in spate .
De recomandat este insa, sa raspunzi, inainte sa te hotarasti, la urmatoarele sapte intrebari (te vor ajuta cu siguranta sa reduci din numarul urias de variante de modele si stiluri posibile):
 1. O rochie lunga sau una scurta?
 2. O "rochie de vedeta” sau vreau ca vedeta nuntii sa fiu eu?
 3. O rochie pe care sa o port toata nunta sau sa o schimb indepartandu-i "surplusurile”?
 4. Un model cuminte (clasic, A-line, dreapta, printesa, de bal sau sirena) sau unul indraznet (decupata, asimetrica, colorata, cu pantaloni, semi-transparenta)?
5. O rochie intr-un anumit stil (romantic, princiar, lejer, dramatic, pretios, simplu, roman, folk, empire, combinat, sexy etc.)? Nu folosi cuvantul elegant! Spune atat de multe lucruri si de fapt nimic. Fii cat poti de clara si foloseste-te de comparatii.
 6. Sa fie din: satin, dantela, tul simplu sau brodat, duchesse, voal, tafta, shantung, organza, jaquard, broderie sparta, crepe, chifon, catifea, pique, matase.
 7. Ce vreau sa pun in evidenta si ce trebuie sa ,,ascund'' (soldurile, bratele etc.)?

Voalul si accesoriile

Si voalul are "stilul sau: poate fi simplu, brodat, scurt, pana la varful degetelor, stil balet (pana la jumatatea rochiei), pana la podea, stil Capela (1/2 m in spatele rochiei), stil Catedrala (1 m trena), Stil Regal (peste 2 m trena). Il poti prinde la spate cu o agrafa acolo unde... te face mai frumoasa.
Coafura trebuie sa-ti stea foarte bine, sa se potrivesca stilului rochiei, sa nu te enerveze toata seara si sa stai tot timpul cu mana in par. Atentie, nu se mai poarta cocul! Alege o coafura lejera si usor de pastrat, care sa-ti permita sa te misti si sa dansezi. Accesorizeaz-o cu o diadema, o floare, o panglica sau o bijuterie frumoasa.
Cand vine vorba de machiaj, trei lucruri esentiale: nu incerca nici produse, nici stiluri de machiaj noi in ziua nuntii, machiaza-te cu culorile care iti scot in evidenta culoarea ochilor, nu-ti asorta machiajul la rochie si se poarta machiajul "invizibili .
Incaltamintea: nu incalta prima oara pantofii de nunta in ziua nuntii, rodeaza-i o saptamana. Comanda-i din acelasi material cu rochia sau alege o pereche pe care sa o poti utiliza si ulterior. Tocurile iti propun sa fie alese in functie de... inaltimea ginerelui! Alege o geanta mica, de o palma, frumos brodata, in care sa-ti pastrezi cele necesare, pe care poti sa o pasezi cuiva apropiat.

18.02.2011

Vera Wang, colectie de rochii de mireasa

Visezi sa arati ca o vedeta in ziua nuntii tale? Ei bine, Vera Wang s-a gandit la tine. Designerul de origine chineza a creat colectia "White", ale carei rochii au preturi cuprinse intre 600 de dolari si 1.400. 
 





Vera Wang a imbracat numeroase vedete de la Hollywood pentru ziua nuntii lor: Alicia Keys, Mariah Carey, Victoria Beckham, Avril Lavigne, Jennifer Lopez, Jennifer Garner, Sharon Stone, Sarah Michelle Gellar, Hilary Duff, Uma Thurman, Holly Hunter, Kate Hudson, Khloe Kardashian.

Acum, ea s-a gandit si la femeile de rand. Sub sloganul "fiecare femeie merita sa poarte alb", designerul va lansa in aceasta luna noua colectie, care va putea fi cumparata de pe site-ul
www.davidsbridal.com




12.02.2011

Istoria casatoriei - o uniune din iubire sau o afacere


 Majorietatea societatilor antice aveau nevoie de un mediu sigur pentru perpetuarea speciei, un sistem de reguli pentru a garanta drepturile de proprietate si protejarea liniei sangvine. Institutia casatoriei a fost cea care a implinit acele nevoi. De exemplu, legea antica evreiasca cerea ca la moartea sotului, femeia ramasa singura trebuia sa fie luata de sotie de fratele acestuia.

Diferite perioade de timp si diverse culturi au istorii variate, in ceea ce le priveste pe femei. Egiptul antic, in teorie, ii oferea femeii aceleasi drepturi ca si barbatului, dar nu erau mereu puse in practica. Femeile medievale aveau responsabilitati duale in ceea ce priveste religia si casatoria.

De-a lungul istoriei si chiar in ziua de astazi, familiile aranjau casatoriile pentru copiii lor. Oamenii implicati nu aveau nimic de spus in privinta acestei decizii. Cei mai multi nu se casatoreau pentru ca ar fi fost indragostiti, ci din motive financiare.
 
Unele casatorii cereau ca mirele sa ofere un pret sau un cadou, pentru a primi mireasa, iar putini erau cei care se curtau sau aveau parte de intalniri romantice in care sa se cunoasca mai bine; majoritatea insa respectau anumite traditii.

O traditie universala este cea a inelului de logodna. Aceasta dateaza inca de pe vremea egiptenilor, forma cercului desemnand eternitatea. De aceea, a purta verighete simbolizeaza o uniune care ar dura pentru totdeauna. Notiunea de casatoriei ca si una sacra, nu doar sub forma unui contract, se intalneste pentru prima data in scrierile Sfantului Paul care compara relatia dintre sot si sotie, cu cea a lui Iisus si biserica sa. (vers.23-32).

Joseph Campbell, in “Puterea Mitului”, mentioneaza ca trubadurii secolului 12 au fost cei dintai care au privit iubirea in modul in care o vedem noi astazi. Toata notinuea de romantism se pare ca nu exista pana in perioada medievala.Papa Nicholas I a declarat de asemenea in anul 866 “Daca ar lipsi acordul dintr-o casatorie, toate celelalte bucurii, chiar daca ei si-ar consuma uniunea, ar fi golite de sens”. Astfel el punea accent pe dorinta sincera a celor doi de a se uni pe viata si a ramas o valoare importanta, promovata de biserica de-a lungul timpului.

In anii 1.500, au avut loc destul de multe casatorii fara martori. Consiliul de la Trent a fost atat de scandalizat de acest lucru, incat a decretat in anul 1563 ca nuntile trebuie realizate in prezenta unui preot si a cel putin doi martori. Astfel, casatoria a imbracat rolul de a salva oamenii de la pacat si a-i indemna spre proceere si familie. Cu toate acestea, iubirea nu era neaparat ingredientul principal, ea survenind mai tarziu, prin faptul ca cei doi se obisnuiau unul cu celalalt si ajungeau sa se si indrageasca.

Cativa ani mai tarziu, puritanii vedeau casatoria ca pe o relatie binecuvantata, care le oferea partenerilor nu doar sansa de a iubi, dar si de a ierta. Multe persoane considera ca indiferent de cum intra oamenii intr-o astfel de uniune, ea implica responsabilitati morale si legale, dar si daruire si efort. Din acest punct de vedere, conceptul casatoriei nu s-a schimbat de-a lungul timpului